Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ?




Ο Δήμος Καστοριάς ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 

Ανησυχητικό ήταν το τελευταίο μήνυμα που έλαβα από έναν επιχειρηματία της περιοχής μας.  Μου ανέφερε ότι ο Δήμος Καστοριάς έστειλε 250 φάκελους με εισπρακτικό ποσό της τάξης των 30 ευρώ ανά έτος από το 2011 και μετά. Η ερευνά του επιχειρηματία στο δήμο Καστοριάς για το αντικείμενο της οφειλής βρήκε Τσιμεντένιο τοίχο στο δήμο καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτό. Τελικά κατάφερε βρήκε έναν υπάλληλο που των ενημέρωσε ότι το ποσό αφορά  δημοτικά τέλη για καθαριότητα και ηλεκτρικό ρεύμα. Ο δήμος οφείλει περίπου στα 3.000.000 ευρώ και θεώρησε ότι πρέπει να τα μοιράσει στους επιχειρηματίες της πόλης επειδή κάθε μέρα τους καθαρίζει το πεζοδρόμιο και έχει φως στις κώλωνες της ΔΕΗ. Επίσης ο υπάλληλος ενημέρωση ότι για την προσφυγή στο δικαστήριο είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το 40% του προστίμου.
Ο Δήμος οφείλει να δώσει διευκρινήσεις για θέμα καθώς όλοι οι επιχειρηματίες έχουν κανονικά ρεύμα έστω και με ρυθμίσεις και έχουν πληρώσει το ανάλογο ποσό ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ που εισπράττει η ΔΕΗ για λογαριασμό του Δήμου Καστοριάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
 

Ο δήμος έχει ανείσπρακτες οφειλές κοντά στα 8 εκατομμύρια. Κάποιες από αυτές είναι πριν γίνει ο Καλλικράτης. Το ίδιο πρόβλημα είσπραξης έχει και η ΔΕΥΑΚ. Είναι χρέη στα οποία μπορούσε να γίνει μακρόχρονος Διακανονισμός γι αυτούς που αδυνατούσαν. Ο δήμος στέλνει τώρα τις ειδοποιήσεις με συστημένη επιστολή (το οποίο συνεπάγεται και αντίστοιχο κόστος). Επίσης οι διακανονισμοί γίνονται τώρα για 12 μήνες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts