Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Έκπληξη προκάλεσε η αναβολή του έργου εκβραχισμού στην περιοχή Περιστέρα




    Ακυρώθηκε ως ασύμφορο το έργο εκβραχισμού στην περιοχή Περιστέρα στον επαρχιακό δρόμο Νεστόριου Πεύκου. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε υποσχεθεί ότι το έργο θα γίνει μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου και γενικότερα πριν θρηνήσουμε θύματα από κάποια ξαφνική πτώση. Μάλιστα με έγγραφο της Π.Ε. Καστοριάς είχαν προταθεί και παρακάμψεις του οδικού δικτύου καθώς ο δρόμος θα έμενε κλειστός για την περίοδο του έργου. Γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα και την δυσκολία του έργου αυτού. Οι πτώσεις βράχων στο σημείου που είχαν προκληθεί το 2016 είχαν αναδείξει την σπουδαιότητα του εκβραχισμού. Δυστυχώς είναι κάτι που ίσως δεν θα δούμε να πραγματοποιείται σύντομα.
    Η ασφάλεια στο δρόμο αυτό μπορεί να μην φαντάζει πρώτης προτεραιότητας, αλλά αν σκεφτούμε ότι ο δρόμος αυτός είναι η κυρία δίοδος για τους κατοίκους των χωρίων Πεύκου, Λειβαδοτοπιου, Γιαννοχωριου, Γλυκονεριου, Μονοπυλου, Τριλοφου, Πευκόφυτου Χρυσής Γράμμου καθώς και για το πάρκο Εθνικής συμφιλίωσης. Όπως επίσης και για του κτηνοτρόφους, υλοτόμους και υπάλληλους της περιφέρειας. Ίσως είναι κάτι που τοποθετεί την προτεραιότητα του έργου ως μεγίστης σημασίας.
Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο δεν προσφέρουν την μεγίστη ασφάλεια καθώς δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και δεν προστατεύουν τους οδηγούς. 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts